Tabernacle intervention, Port Talbot, South Wales.

This intervention tried to address the aesthetic hierarchal balance in this disused Chapel building by redressing this hidden window and mimic the other stained glass windows situated within more prominent positions throughout the building, whilst simultaneously acknowledging the room’s neglected aesthetic.

 

This intervention was one of four site specific works that considered how the Tabernacle’s different rooms might have been used and how their physical positioning would have elevated or demoted them and affected the ensuing architectural choices, related for example to room size and finish.

 

This new work sought to redress the aesthetic hierarchal balance in the building by redressing this hidden window and placing a greater worth on this space, by mimicking the other stained glass windows within more prominent positions throughout the building, yet by using recycled plastic bags to acknowledge the room’s neglected aesthetic.